Enter your keyword

Sexan - Den lojale

Engagerad, ansvarsfull, orolig och misstänksam

De som använder Sexans strategi mest drivs främst av att känna sig säkra och trygga. De känns igen på att de är pålitliga, ärliga och engagerade. De visar ofta mycket vänlighet och känslighet mot andra människor och får dem att känna sig inkluderade. De är bra på att samarbeta och trivs i grupper. Som ledare vill de vara som en i gruppen och har inget behov av att glänsa själva. De är duktiga på konsekvensanalyser då de har förmåga att tänka i flerfaldiga led och har sinne för detaljer. Detta gör också att de alltid är väl förberedda.

De använder sina tankar för att hantera tillvaron men de kan tvivla på att de tänkt rätt själva. Detta gör att de gärna söker andras åsikter för att få ledning. Samtidigt kan de inte till hundra procent lita på det någon annan säger vilket skapar tvivel i dem. De kan ha svårt att lita på att andra menar vad de säger och söker ofta undermeningar i det som sägs. De vill göra sig beredda på allehanda katastrofscenarios – för att känna trygghet. Det finns en ständigt närvarande ängslan som varierar beroende på hur bra de mår. De kan ha ett vacklande självförtroende och är alltid bättre än vad de själva tror.

De mår bra av att börja fundera på hur ofta allt de oroar sig för verkligen inträffar och om det är någon mening att då lägga så mycket tid på de tankarna. Yoga, meditation eller kroppsövningar kan hjälpa dem få tyst på det inre tjattret.

Stresspunkt – Trean

Agerar och handlar hela tiden – för att undvika ängslan och ångest. Gömmer sina översvallande känslor bakom en falsk fasad av effektivitet. Fokuserar på uppgifter och ”stänger av” känslor vilket kan leda till stora känslomässiga problem i relationer. Oroas över hur andra ser dem och jämför sig med de som är ”duktigare”.

Stödpunkt – Nian

Lär sig att lita på sig själv och blir mer ”öppen” inför livet och andra människor. De slappnar av och blir mindre vaksamma och försiktiga. De ställer upp och tar med andra. Känner sig mer tillfreds med sig själva och sina tankar som stillnar. Den inre visheten växer, de är rofyllda, glada personer med båda fötterna på jorden.

Se film om Sexans strategi

 

Lyssna på poddavsnittet om Sexans strategi

Till poddavsnittet!

DE NIO GRUNDSTRATEGIERNA

 • Ettan - förbättraren
  Principfast, idealistisk, själv- kontrollerad & perfektionistisk
  Läs mer om Ettan
 • Tvåan - Hjälparen
  Generös, tillmötesgående, demonstrativ och possessiv.
  Läs mer om Tvåan
 • Trean - Presteraren
  Anpassningsbar, effektiv, driven, imagemedveten
  Läs mer om Trean
 • Fyran - Individualisten
  Uttrycksfulla, intuitiva, själv- upptagna och dramatiska
  Läs mer om Fyran
 • Femman - Undersökaren
  Uppmärksamma, innovativa, hemlighetsfulla och enstöriga
  Läs mer om Femman
 • Sexan - Den Lojale
  Engagerad, ansvarsfull, orolig och misstänksam
  Läs mer om Sexan
 • Sjuan - Entusiasten
  Spontan, mångsidig, splittrad, njutningslysten
  Läs mer om Sjuan
 • Åttan - Utmanaren
  Självsäker, beslutsam, dominant och konfrontativ
  Läs mer om Åttan
 • Nian - Medlaren
  Lättsam, behaglig, konflikträdd och frånvarande
  Läs mer om Nian

KONTAKT

Skicka meddelande

  vill du ha vårt nyhetsbrev?

  Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev för att
  hålla koll på aktiviteter och få information.