Enter your keyword

Om oss

Om EnneagramCenter

I våra tidigare yrkesliv upplevde vi båda hur bristen på självinsikt ofta var roten till problem och irritation – både individuellt och i grupper. Ett stort intresse för att förstå oss själva och andra ledde oss båda på jakt efter träffsäkra verktyg. När vi för över 15 år sedan kom i kontakt med Enneagrammet föll många pusselbitar på plats. Modellen blev snabbt ett sätt att identifiera begränsande mönster och se tydliga utvecklingsvägar. Dessa nya insikter ville vi sprida och det blev starten till företaget EnneagramCenter.

Sedan 2008 har vi lärt ut effektiva verktyg som förbättrar kommunikation, samarbete och målfokus. Våra utbildningar, workshops och individuella coachingpaket startar konstruktiva tankeprocesser som leder till nya insikter, effektivitet och arbetsglädje. Hösten 2015 gav vi ut boken SJÄLVINSIKT – nyckeln till att utveckla dig själv och andra. Där har vi samlat våra erfarenheter av att ha utvecklat självinsikten hos mängder av team och individer med Enneagrammet som metod.

Ann Timm

Arkitekt med med 25 års erfarenhet av projektledning och ledarskap inom privata och kommunala bolag. Ann har lång erfarenhet av att lära ut Enneagrammet på ett tydligt och engagerande sätt. Hon har en gedigen Enneagramutbildning, hos bla Russ Hudson och Don Riso, Ginger Lapdid Bogda, Tom Condon och är IEA Accrediterad Professional. Hon har många års erfarenhet som ICF-certiferad coach.

Tina Tornell
Ekonom med 20 års erfarenhet från finansbranschen inom försäljning, utbildning och projektledning. Tina är ”Riso-Hudson certified Enneagram trainer”, IEA Accredited Professional, ICF-certifierad coach samt diplomerad Mindfulnessinstruktör. Hon har lång erfarenhet av att både utbilda och skriva om Enneagrammet på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. Tina var 2016-2020 medlem av International Enneagram Association Board of Directors.

Partner – Cathrine Sandgren

Erfaren ledare med 30 års erfarenhet från främst affärsdrivande positioner inom finansbranschen i såväl internationella som nationella banker. Cathrine är Certifierad HPEI Enneagram Trainer och kombinerar Enneagrammets teori med praktisk erfarenhet av att leda och utveckla individer och grupper.

 

Nätverket

I EnneagramCenter nätverk har vi samlat kunniga experter som använder Enneagrammet inom en mängd olika områden. De finns spridda på många orter i Sverige. Alla har certifierat sig i vårt grundliga utbildningsprogram. Vill du hitta en expert nära dig? Sök här!

Affärsidé
Vi får företag, team och individer att utveckla ett kreativt samarbete. Det gör vi genom att inspirera ledare och medarbetare till ökad självinsikt och större förståelse för varandra. Som grund använder vi Enneagrammet – ett unikt verktyg för personlig utveckling.

Vad säger våra kursdeltagare om oss:

”Så duktiga, erfarna och lugna i ert sätt att presentera och bjuda in till diskussioner och reflektion . Det känns så tryggt och välkomnande!” 

” Ni är så bra! Skapar intresse, fördjupar, utvecklar och kan väldigt mycket – som ni verkligen förmedlar. Intresseväckande och välstrukturerade!”

”Tack för detta! Ni var så mycket, som t.ex. tydliga, pedagogiska, inlyssnande, lugna och er själva. Satte igång en massa tankar och processer hos mig!”

”Suveräna, inkännande, kunniga och seriösa! Skapar och bidrar till öppenhet i gruppen och delar med sig av personliga erfarenheter.”

” Ni är fantastiska! Så kunniga, intressanta och fantastiskt bra på att bygga upp ett tryggt sammanhang där alla vågar dela med sig av sig själva”

”Bland de bästa människokännarna  jag känner – så öppna, icke-dömande och stöttande!”

”Ni är fantastiska! Inkännande, stor integritet och stort kunnande. Ni delar både personligt och proffesionellt så att det blir lätt att förstå!”

” Ni är så himla bra! Tack för att ni låter oss delta, kunna och ”provtänka”, det krävs en viss miljö för att man ska våga det!”

Lär känna oss genom att lyssna på när vi berättar om självinsikt och Enneagrammet i Tealpodden i februari 2022:

 

 

icflogo

 

 

 

 

Bland vår kunder finns

VÅR BOK

SJÄLVINSIKT - nyckeln till att utveckla dig själv och andra

Detta är första boken om självinsikt som baseras på den psykologiska utvecklingsmodellen Enneagrammet. Vi har velat utöka utbudet av Enneagramböcker och samtidigt dela med oss av våra egna erfarenheter. Under de senaste tio åren har vi använt Enneagrammet tillsammans med tusentals människor - individuellt och i mindre och större grupper. Vi hoppas boken blir en handbok för den som verkligen vill förstå sig själv och sin nästa, både på arbetet och i privatlivet.

Läs mer om den och recensioner på Adlibris eller Bokus.

vill du ha vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev för att
hålla koll på aktiviteter och få information.