Enter your keyword

Femman - Undersökaren

Uppmärksam, innovativ, hemlighetsfull och enstörig

Personer som mest använder Femmans strategi drivs främst av att förstå. De känns igen på att de är observanta, nyfikna, osentimentala och objektiva. De strävar efter att vara kunniga och kompetenta och är bra på att fokusera på något område som intresserar dem. Detta gör att de ofta är specialister. De registrerar vad som händer i deras omgivning och vill förstå världen intellektuellt. De har ett stort behov av egen tid och trivs med att jobba enskilt. De är goda lyssnare och har också ofta ett fantastiskt minne för detaljer och händelser. När det gäller det materiella har de ofta enkla behov och är sällan de som lägger pengar på det ytliga och materialistiska, men avseende sina intressen vill de ha hög kvalité.

De är mycket i sina egna tankar och de litar oftast bara på sina egna slutsatser. Då de inte förstår något kan de bli oerhört frustrerade. De delar sällan med sig av sitt privata till andra och är ofta reserverade och verkar lite obekväma i sociala sammanhang. De kan vara riktigt cyniska om sin omgivning och världen. De kan upplevas som ”snåla” med sig själva och ibland även avseende kunskap och idéer. Kunskap är vad de tror att de har att komma med i världen och är därför rädda att förlora viktiga nyckelkunskaper.

De mår bra av att göra fysiska saker som träning, yoga, massage etc. vilket tar dem bort från huvudet och ner i kroppen. Att dela med sig mer av sig själva och sitt privata jag till andra är också bra.

Stresspunkt – Sjuan

Stressen kommer ofta av för mycket ensamhet och ihållande koncentration. Det gör dem slutligen nervösa och spända vilket leder till rastlöshet och hyperaktivitet. Ängslan leder till splittrat fokus och en tro att det finns något roligare någon annanstans.

Stödpunkt – Åttan

De börjar inse det känslomässiga ”priset” av sin isolering och blir villig att riskera närkontakt med sig själv och andra. Blir mer stabil och medveten om sin kropps- och livsenergi vilket inger förtroende, ledarskap, mod och ansvarskänsla. Får en mer praktisk vishet och använder kunskap och insikter för att hjälpa andra.

Se film om Femmans strategi

Lyssna på poddavsnitt om Femmans strategi

Till podden om Femman

DE NIO GRUNDSTRATEGIERNA

 • Ettan - förbättraren
  Principfast, idealistisk, själv- kontrollerad & perfektionistisk
  Läs mer om Ettan
 • Tvåan - Hjälparen
  Generös, tillmötesgående, demonstrativ och possessiv.
  Läs mer om Tvåan
 • Trean - Presteraren
  Anpassningsbar, effektiv, driven, imagemedveten
  Läs mer om Trean
 • Fyran - Individualisten
  Uttrycksfulla, intuitiva, själv- upptagna och dramatiska
  Läs mer om Fyran
 • Femman - Undersökaren
  Uppmärksamma, innovativa, hemlighetsfulla och enstöriga
  Läs mer om Femman
 • Sexan - Den Lojale
  Engagerad, ansvarsfull, orolig och misstänksam
  Läs mer om Sexan
 • Sjuan - Entusiasten
  Spontan, mångsidig, splittrad, njutningslysten
  Läs mer om Sjuan
 • Åttan - Utmanaren
  Självsäker, beslutsam, dominant och konfrontativ
  Läs mer om Åttan
 • Nian - Medlaren
  Lättsam, behaglig, konflikträdd och frånvarande
  Läs mer om Nian

KONTAKT

Skicka meddelande

  vill du ha vårt nyhetsbrev?

  Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev för att
  hålla koll på aktiviteter och få information.