Enter your keyword

Metod

HPEI Enneagram Indikator

Imprimer

Enneagrammet är inget personlighetstest, det är en modell för att belysa olika egenskaper och drivkrafter. Därför finns inget test som ger ett svar om vilken strategi man använder mest. På EnneagramCenter har vi arbetat fram en intervjuteknik för att tillsammans med en deltagare hitta fram till var i modellen hen känner igen sig mest. Inför intervjuerna använder vi oss av en indikator. Detta för att deltagaren ska börja reflektera kring sina olika egenskaper. Resultatet av indikatorn ger även en indikation på vilka strategier som kan vara mer och mindre sannolika.

EnneagramCenter har Sverige-licensen för HPEI (Halin Premont Enneagram Indicator) den enda Enneagram indikator i världen som är validerad på flera språk. HPEI är framtagen av psykologer och statistiker på ett av Belgiens universitet. Forskningen presenterades första gången på Conference of the European Association of Work and Organisational Psychology i Santiago de Compostela 2009.

På internet kan man hitta en hel del s.k. Ennagramtester men dessa ger ett mycket osäkert resultat. Enneagrammet baseras på bakomliggande motivation och omedvetna beteendemönster vilka är svåra att fånga i ett test. Därför krävs metoder som innehåller samtal med någon som är ordentligt utbildad.

Vi använder HPEI för att det är det bäst validerade av alla Enneagramverktyg på marknaden. Vi utbildar också dem som själva vill använda HPEI.

Läs gärna mer om HPEI på vår leverantörs hemsida: www.enneagram.eu

Vill du utbilda dig till HPEI Enneagram Trainer?

VÅR BOK

SJÄLVINSIKT - nyckeln till att utveckla dig själv och andra

Detta är första boken om självinsikt som baseras på den psykologiska utvecklingsmodellen Enneagrammet. Vi har velat utöka utbudet av Enneagramböcker och samtidigt dela med oss av våra egna erfarenheter. Under de senaste tio åren har vi använt Enneagrammet tillsammans med tusentals människor - individuellt och i mindre och större grupper. Vi hoppas boken blir en handbok för den som verkligen vill förstå sig själv och sin nästa, både på arbetet och i privatlivet.

Läs mer om den och recensioner på Adlibris eller Bokus.

vill du ha vårt nyhetsbrev?

Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev för att
hålla koll på aktiviteter och få information.