Enter your keyword

Trean - presteraren

Målinriktad, effektiv, opersonlig, imagemedveten

De som använder Treans strategi mest drivs främst av att lyckas – att göra det bästa av sina talanger. De känns igen på att de är självsäkra, energiska och charmiga. De har mycket driv och får saker gjorda – de är verkliga”doers”. De är ofta tävlingsinriktade och styr sig själva genom att sätta upp mål. De läser snabbt av hur man ska vara i olika sammanhang och anpassar sitt beteende efter så att omgivningen känner sig bekväma. De är bra på att känna av vad som ligger i tiden och är därför ofta entreprenörer. De är ambitiösa och ivriga att förbättra sig själva så att de gör det bästa av sina talanger.

Oftast finns dock föreställningen att de måste göra något – prestera – för att vara värdefulla. De identifierar sig med sin image och med hur de uppfattas – de ”är” sitt CV och hela livet kan upplevas som en anställningsintervju. Deras strävan att framstå i så god dager som möjligt kan göra att de uppfattas som skrytsamma och de riskerar att tappa bort sig själva i alla olika roller de spelar. De vill framförallt vara framgångsrika vilket innebär att de mår extra dåligt av misslyckanden. De återfinns ofta i toppskikten i företagsvärlden där de uppskattas särskilt för sin förmåga att lägga känslorna åt sidan och ”köra på”. Just detta gör att de löper högre risk än andra att bli utbrända.

De mår bra av att varva ner lite och ta sig tid att fundera på om det de håller på med verkligen är något de själva valt.

Stresspunkt – Nian

Kopplar på automatbeteende, blir mer passiv, förlorar fokus och sysselsätter sig utan att producera. ”Stänger av”, blir apatisk och sänkt, förlorar intresse för projekt och drar sig undan människor. Blir envis, vill inte ta emot hjälp

Stödpunkt – Sexan

Släpper rädslan för att misslyckas, är mindre tävlingslysten och har inget behov av att glänsa inför andra. Samarbetar, ger och tar emot stöd och råd och lär sig att lita på att andra kan hjälpa. Slappnar av, får en mer självuppoffrande ledarskapsstil om de är chefer.

Se film om Treans strategi

Lyssna på poddavsnittet om Treans strategi

Till poddavsnittet!

DE NIO GRUNDSTRATEGIERNA

 • Ettan - förbättraren
  Principfast, idealistisk, själv- kontrollerad & perfektionistisk
  Läs mer om Ettan
 • Tvåan - Hjälparen
  Generös, tillmötesgående, demonstrativ och possessiv.
  Läs mer om Tvåan
 • Trean - Presteraren
  Anpassningsbar, effektiv, driven, imagemedveten
  Läs mer om Trean
 • Fyran - Individualisten
  Uttrycksfulla, intuitiva, själv- upptagna och dramatiska
  Läs mer om Fyran
 • Femman - Undersökaren
  Uppmärksamma, innovativa, hemlighetsfulla och enstöriga
  Läs mer om Femman
 • Sexan - Den Lojale
  Engagerad, ansvarsfull, orolig och misstänksam
  Läs mer om Sexan
 • Sjuan - Entusiasten
  Spontan, mångsidig, splittrad, njutningslysten
  Läs mer om Sjuan
 • Åttan - Utmanaren
  Självsäker, beslutsam, dominant och konfrontativ
  Läs mer om Åttan
 • Nian - Medlaren
  Lättsam, behaglig, konflikträdd och frånvarande
  Läs mer om Nian

KONTAKT

Skicka meddelande

  vill du ha vårt nyhetsbrev?

  Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev för att
  hålla koll på aktiviteter och få information.