Enter your keyword

Sjuan - Entusiasten

Spontan, mångsidig, splittrad, njutningslysten

Personer med Sjuans strategi drivs främst av att känna glädje och stimulans. De känns igen på att de är optimistiska, har en stor aptit på livet och lätt hittar saker att vara entusiastiska över. De är snabbtänka och hittar kvickt lösningar på olika problem och hinder. De är prestigelösa och om någon annan har en bättre idé så välkomnar de den. Sjuor är inte så upptagna med mål, det handlar istället om själva resan – och om resan inte är rolig så kan de byta mål. Frihet är viktigt för dem vilket gör att de också låter andra känna sig fria. De giller förändring och söker omväxling i livet.

När valmöjligheter är ett sätt att känna sig fri innebär det också att varje val kan kännas som en förlust av frihet. Därför håller de gärna alla vägar öppna så länge som möjligt – vilket kan vara frustrerande för omvärlden. Deras behov av omväxling kan göra att de hoppar mellan olika jobb och aldrig lär sig något bra. De kan lätt bli ”instant experts” på sådant de egentligen vet väldigt lite om. De tenderar också att vara rädda för att ha tråkigt så de ser till att ha almanackan full. Sjuor är dåliga på att hantera negativa känslor och försöker hoppa över dem. De ber heller sällan andra om råd – de ”är sin egen lyckas smed”.

Sjuor mår bra av att dra ner på tempot och ta en sak i taget, att fokusera på något område och verkligen gå in för det – och vara kvar även om det ibland känns lite tråkigt.

Stresspunkt – Ettan

En stressad Sjua tvingar sig själv till kontroll och organiserande. Detta får dock Sjuan att känna sig instängd och begränsad vilket gör dem frustrerade, otåliga och lättretliga. De blir kritiska till sina egna kreativa idéer och är besvikna på människor i omgivningen. En känsla av att ” varför måste jag ansvara för allt!?” infinner sig.

Stödpunkt – Femman

Sjuan lär sig att slappna av och att tolerera obekväma känslor och slutar att rastlöst distrahera sig. Sinnet blir lugnt, tydligt och fokuserat. De hittar sin kreativitet och insikt och prioriterar genom att följa sina verkliga intressen. Blir produktiva och nöjda – vilket ger äkta självförtroende.

Se film om Sjuan

 

Lyssna på poddavsnitt om Sjuan

Till podden om Sjuan

DE NIO GRUNDSTRATEGIERNA

 • Ettan - förbättraren
  Principfast, idealistisk, själv- kontrollerad & perfektionistisk
  Läs mer om Ettan
 • Tvåan - Hjälparen
  Generös, tillmötesgående, demonstrativ och possessiv.
  Läs mer om Tvåan
 • Trean - Presteraren
  Anpassningsbar, effektiv, driven, imagemedveten
  Läs mer om Trean
 • Fyran - Individualisten
  Uttrycksfulla, intuitiva, själv- upptagna och dramatiska
  Läs mer om Fyran
 • Femman - Undersökaren
  Uppmärksamma, innovativa, hemlighetsfulla och enstöriga
  Läs mer om Femman
 • Sexan - Den Lojale
  Engagerad, ansvarsfull, orolig och misstänksam
  Läs mer om Sexan
 • Sjuan - Entusiasten
  Spontan, mångsidig, splittrad, njutningslysten
  Läs mer om Sjuan
 • Åttan - Utmanaren
  Självsäker, beslutsam, dominant och konfrontativ
  Läs mer om Åttan
 • Nian - Medlaren
  Lättsam, behaglig, konflikträdd och frånvarande
  Läs mer om Nian

KONTAKT

Skicka meddelande

  vill du ha vårt nyhetsbrev?

  Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev för att
  hålla koll på aktiviteter och få information.