I detta avsnitt intervjuar Tina den belgiske psykologen Philippe Halin som är den som gjort mest för att få Enneagrammet vetenskapligt erkänt. Han och hans kompanjon Jaques Premont har tillsammans med en grupp statistiker på Louvain Catholic University validerat indikatorn HPEI (Halin Premont Enneagram Indicator). Det är den indikatorn vi använder på EnneagramCenter, i svensk översättning. I vårt samtal berättar Philippe om hur valideringen gick till, om sin utbildningsskola och om hur de jobbar med Enneagrammet i skolor och på andra ställen i Belgien. Väldigt inspirerande!
Vill du veta mer om Philippe och hans arbete kan du läsa på deras hemsida: www.enneagram.eu. (Den är på franska så du får låta webbläsaren översätta) Vill du kontakta Philippe når du honom på: philippe.halin@crescendo3.be. Och här kan du lyssna på avsnittet!

 

Liknande inlägg

Mer att läsa

Poddavsnitt 45 – Enneagrammet i parterapi med Laila Dahl

Idag pratar vi med Laila Dahl som är utbildad hos oss. Hon använder Enneagrammet främst i sitt...

Läs mer

Poddavsnitt 3 – Om Ettans strategi

Detta avsnitt handlar om Ettans strategi. Den kallas i Enneagrammet för Förbättraren. De som...

Läs mer

Poddavsnitt 6 – om Femmans strategi

Nyfiken, innovativ, reflekterande, reserverad, cynisk och nördig – detta är egenskaper som...

Läs mer