I detta avsnitt dyker vi ner i de typiska mönster som varje strategi har kring hur de hanterar konflikter. Dels finns den grundläggande indelningen av positiva, rationella och uttrycksfulla strategier som vi pratar om i avsnitt 12. Men varje strategi har också sitt unika ”varför” till sin inställning och sin specifika konflikthantering. Som alltid tittar vi på tendenser och mönster och vad vi erfarit – ingen sanning huggen i sten. Vår grundinställning är också att konflikter hanterade på ett bra sätt kan vara väldigt utvecklande – och det är jättesvårt för alla, oavsett strategi. Lyssna här!

Liknande inlägg

Mer att läsa

Nu kan vi prata om våra olikheter

I denna blogg intervjuar vi en av våra kunder, Lars-Åke Thelander. Han driver sedan många år...

Läs mer

Poddavsnitt 9 – om Treans strategi

Självsäker, målinriktad och effektiv – vem vill inte vara det? En del av oss har det...

Läs mer

Poddavsnitt 43 – Enneagrammet och neurovetenskap, intervju

I detta spännande avsnitt pratar vi om forskningsteorier på hur Enneagrammet och neurobiologi kan...

Läs mer